0649141705 info@melaskin.nl

Bescherm je stralende huid: Het cruciale belang van SPF!

Hi MelaBeauty’s

De zomer is weer in volle gang. We genieten van zonnige dagen, warme temperaturen en eindeloze buitenactiviteiten. Maar terwijl we genieten van alles wat de zomer te bieden heeft, is het belangrijk om niet te vergeten om onze huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.

Onze huid is het grootste orgaan van ons lichaam en is de eerste verdediging tegen omgevingsfactoren zoals Uv-stralen. Overmatige blootstelling aan de zon kan leiden tot vroegtijdige veroudering, zonnebrand en zelfs huidkanker. Daarom is het belangrijk om tijdens de zomermaanden SPF te gebruiken.

SPF, ofwel Sun Protection Factor en is een maatstaf voor de mate waarin een zonnebrandcrème de huid beschermt tegen UVB-stralen. UVB-stralen zijn de stralen die verantwoordelijk zijn voor zonnebrand en huidkanker.
SPF is dus een belangrijk onderdeel van een gezonde huidverzorgingsroutine. Dagelijks gebruik van SPF is essentieel om de huid te beschermen tegen schadelijke UVA- en UVB-straling die leiden tot veroudering, pigmentschade en in het ergste geval huidkanker.
En wist je dat je SPF elke 2 uur opnieuw moet smeren? De filter raakt namelijk na ongeveer 2 uren ‘uitgewerkt’. En wist je dat je zelfs vaker moet smeren als je iemand bent die veel zweet of net heeft gezwommen, ongeacht de claim; waterproof.

Maar niet alle SPF’s zijn gelijk. Het is belangrijk om een zonnebrandcrème te kiezen met een SPF van minimaal 30, die breed spectrum bescherming biedt tegen zowel UVA- als UVB-stralen. UVA-stralen dringen dieper door in de huid en zijn verantwoordelijk voor vroegtijdige veroudering en huidverkleuring. Door een breed spectrum SPF te gebruiken, bescherm je je huid tegen beide soorten straling.

Huidkanker is namelijk nog steeds de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland en de meeste gevallen worden veroorzaakt door de blootstelling aan ultraviolette stralen. Het is daarom van enorm belang om onze huid te beschermen tegen deze schade.

Het regelmatig aanbrengen van een SPF-crème is een effectieve manier om huidkanker en andere schade aan de huid te voorkomen. Dermatologen en huidtherapeuten bevelen dan ook aan om dagelijks een SPF-crème met een factor van minimaal 30 te gebruiken, zelfs op bewolkte dagen!

Behalve bescherming tegen huidkanker, beschermt SPF de huid ook tegen vroegtijdige veroudering. Blootstelling aan de zon kan leiden tot fijne lijntjes, rimpels, pigmentvlekken en een oneffen teint. Door regelmatig een SPF te gebruiken, kan deze schade en veroudering worden voorkomen.

[Een leuk ezelsbruggetje: UV-A staat voor Ageing en UV-B staat voor Burning – dus UV-A zorgt voor veroudering van de huid en UV-B is de boosdoener dat ervoor zorgt dat je huid verbrandt.]

Het is ook belangrijk om te onthouden dat het behandelen van de huid tijdens de zomer niet stopt bij het gebruik van SPF alleen. Naast het gebruik van zonnebrandcrème, moeten we onze huid óók in de zomer extra aandacht geven. Zomerse temperaturen en activiteiten kunnen de huid uitdrogen en uitputten. Het blijft belangrijk om regelmatig te hydrateren en te voeden om een gezonde, gehydrateerde huid te behouden.

Er zijn ook verschillende behandelingen die in de zomer kunnen worden overwogen om de huid gezond en stralend te houden. Peelings kunnen bijvoorbeeld helpen om de huid te exfoliëren en te hydrateren, terwijl LED-lichttherapie kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en de productie van collageen te verhogen. MelaSkin heeft bijvoorbeeld de MelaSkin Intensive Facial, die zeer populair is in de zomer.

Al met al is het gebruik van SPF essentieel voor een gezonde en stralende huid. Het beschermt niet alleen tegen huidkanker, maar ook tegen vroegtijdige veroudering en pigmentatieproblemen. Alle dermatologen en huidtherapeuten bevelen het gebruik van SPF dagelijks aan, ongeacht het weer of het seizoen.

Dus door het nemen van preventieve maatregelen en een zorgvuldig verzorgingsregime, kun je de gezondheid van je huid behouden óók tijdens de warme zomermaanden.

Denk je na het lezen van deze blog ik heb ook wel een onderwerp waar ik meer over zou willen weten of heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog, vul dan vooral het contactformulier in! Wie weet lees jij volgende keer een blog met jouw gekozen onderwerp.

Shine like the sun, but don’t make the sun damage your skin!

Veel liefs, Rachèle

Behandelingen

Adres

Laan op Zuid 123,
3072DB Rotterdam

Telefoonnummer

0649141705

Email

info@melaskin.nl

MelaSkin Cosmedic SkinClinic
Your road to a healthy skin!

Routebeschrijving: Klik hier