0649141705 info@melaskin.nl

Huidtherapie: Wat is dat nou precies?

In de vorige blog en tevens de eerste blog van MelaSkin heb ik verteld wie ik ben en waar ik voor sta als oprichtster van MelaSkin Cosmedic SkinClinic.
Vanaf dit blog neem ik je mee in de wondere wereld van de paramedische huidzorg. Ik zal elke 2 tot 4 weken een nieuw onderwerp tot de aandacht brengen, zodat ook een bezoek aan de website van MelaSkin een leerzame ervaring wordt.

Wellicht zal je jezelf weleens af hebben gevraagd; “Wat is huidtherapie nou precies?” “Is een huidtherapeut niet gewoon hetzelfde als een schoonheidsspecialist?”
Als je voor eens en voor altijd antwoord wilt op deze vragen, lees dan vooral verder.

Huidtherapie is een paramedisch beroep dat zich richt op het behandelen en verbeteren van de (zieke of beschadigde) huid. Huidtherapeuten behandelen diverse huidaandoeningen en problemen, zoals acne, rosacea, littekens, pigmentatie, overbeharing en huidveroudering. Zij werken samen met dermatologen, andere medisch specialisten en zorgverleners om de beste zorg voor de huid te bieden.

Een schoonheidsspecialist daarentegen richt zich enkel op de cosmetische kant van de huid, waarbij verzorging van de huid centraal staat.

Er zijn verschillende behandelingen die huidtherapeuten kunnen uitvoeren, zoals microneedling, chemische peelings en lasertherapie. Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van moderne technologieën en apparatuur om de huid te verbeteren.
Ook werken huidtherapeuten nauw samen met cliënten om een persoonlijk behandelplan op te stellen en te bespreken wat de verwachtingen zijn en hoeveel behandelingen er nodig zullen zijn om de zorgvraag van de cliënt zo goed mogelijk te beantwoorden.

Naast het behandelen van huidaandoeningen, helpen huidtherapeuten ook bij het verbeteren van de conditie van de huid en het voorkomen van huidveroudering. Een gezonde huid is immers belangrijk voor ons welzijn en zelfvertrouwen. Huidtherapeuten adviseren cliënten over bijvoorbeeld de juiste voeding, het gebruik van de juiste producten en het toepassen van de juiste leefstijl om de huid zo gezond mogelijk te houden.

Ook na de behandeling blijven huidtherapeuten betrokken bij de cliënt. Zij zorgen ervoor dat er regelmatige controle afspraken zijn en zij bieden nazorg en advies over de juiste verzorging na de behandeling.

Je hebt nu vooral kunnen lezen over de cosmetische tak of in de volksmond cosmedische tak van huidtherapie, maar er is meer! Wij als huidtherapeuten kunnen er ook voor kiezen om ons volledig te richten op de medische tak en het allerleukste is natuurlijk een combinatie van beide.

Als je denkt dat je baat zou kunnen hebben bij huidtherapie, dan is het raadzaam om een afspraak te maken met een gekwalificeerde en kwaliteitgeregistreerde huidtherapeut. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld een consult bij een kliniek of salon in jouw omgeving. Door een behandeling van een huidtherapeut zie je vaak snel resultaat en kan je weer vol zelfvertrouwen de wereld in! En natuurlijk ben je ook bij MelaSkin van harte welkom.

Ben je benieuwd wat een huidtherapeut op medisch vlak allemaal kan betekenen kom dan aan het einde van deze week terug voor deel 2 van deze blog.

Veel liefs, Rachèle

Behandelingen

Adres

Laan op Zuid 123,
3072DB Rotterdam

Telefoonnummer

0649141705

Email

info@melaskin.nl

MelaSkin Cosmedic SkinClinic
Your road to a healthy skin!

Routebeschrijving: Klik hier