0649141705 info@melaskin.nl

Start now. Enjoy later: De Magie van Microneedling

Hi MelaBeauty’s,

Om verder door te borduren op mijn start now enjoy later blog dit keer een andere behandeling waarmee je juist nu kan starten namelijk; Microneedling.

Microneedling is de afgelopen jaren steeds populairder geworden als een effectieve methode voor huidverbetering. Deze innovatieve behandeling belooft een stralende, jeugdige huid door middel van fijne naaldjes.
In deze blog zullen we kijken naar wat microneedling is, hoe het werkt, de voor- en nadelen ervan en waarom het juist in het najaar een slimme keuze kan zijn, vóóral voor mensen met een donkere huid.

Wat is Microneedling?

Microneedling, ook bekend als collageeninductietherapie, is een medisch cosmetische behandeling waarbij minuscule naaldjes in de huid worden gebruikt om gecontroleerde microverwondingen te creëren. Deze verwondingen stimuleren het natuurlijke genezingsproces van de huid en leiden tot de aanmaak van collageen en het op peil houden van elastine, essentiële eiwitten voor een gezonde huid.

Hoe Werkt Microneedling?

Tijdens een microneedling-sessie brengt een huidtherapeut of dermatoloog een speciaal ontworpen microneedlingpen aan op de huid. Ikzelf gebruik de Dermapen 4. Deze pen bevat kleine naaldjes die de bovenste lagen van de huid doorboren en afhankelijk van de indicatie wordt de diepte bepaald. De microverwondingen die hierdoor ontstaan, activeren het lichaam om nieuwe huidcellen te genereren en collageen te produceren. Dit resulteert in een verbeterde huidtextuur, vermindering van rimpels en een egalere teint.

Voordelen van Microneedling

1. Huidverjonging: Microneedling kan de huidstructuur en stevigheid verbeteren, waardoor je een jeugdiger uitstraling krijgt. En door de toename van collageen in de huid zullen ook fijne lijntjes en rimpels op langer termijn verminderen.

2. Vermindering van littekens: Microneedling kan heel mooi ingezet worden bij het behandelen van littekens en bijvoorbeeld striae. Wederom door toename van collageenproductie kan het helpen bij het verminderen van diepe (acne-)littekens en andere huidonvolkomenheden.

3. Pigmentatieproblemen: Microneedling kan donkere vlekken en ongelijkmatige huidtinten verminderen en soms zelfs helemaal verhelpen.

4. Minimale hersteltijd: Over het algemeen is de hersteltijd kort, waardoor je snel kunt terugkeren naar je dagelijkse activiteiten.

Nadelen van Microneedling

1. Kortdurend Ongemak: De behandeling kan enig ongemak en roodheid veroorzaken, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele dagen. Ook kan de huid enkele dagen strak aanvoelen en soms zelfs gaan schilferen.

2. Meerdere behandelingen: Net zoals bij een chemische peel geldt ook voor microneedling dat er voor optimaal resultaat meerdere behandelingen nodig zijn. Gemiddeld gezien merk je pas na ongeveer 3 behandelingen echt verschil.

3. Deskundigheid vereist: Microneedling moet worden uitgevoerd door een bekwame huidtherapeut of dermatoloog.

Microneedling vs. de donkere huid

Microneedling kan veilig en effectief worden toegepast op de donkere huid. Ik kies bij mijn patiënten met een donkere huid zelfs nog eerder voor microneedling dan voor een chemische peel. Mijn keuze is daarbij natuurlijk geheel afhankelijk van de indicatie en de conditie van de huid die ik behandel. Echter, het is cruciaal om een huidtherapeut te raadplegen met ervaring in het behandelen van diverse huidtypes, aangezien de donkere huid gevoeliger kan zijn voor hyperpigmentatie en complicaties.

Microneedling in het najaar

Het najaar is een uitstekende tijd om met microneedling te beginnen, ongeacht je huidtype, en hier is waarom.

1. Minder zonlicht: De zonkracht is minder intens in het najaar, wat het risico op hyperpigmentatie of schade aan de behandelde huid minimaliseert.

2. Koelere temperaturen: Na een microneedling-sessie kan de huid heel warm aanvoelen waardoor het door de koudere temperaturen in het najaar veel comfortabeler is dan in de zomer.

3. Voorbereiding op de winter: Microneedling kan de huid voorbereiden op de koude wintermaanden, waarin hydratatie en bescherming cruciaal zijn. Door microneedling wordt namelijk ook de huidbarrière verbeterd dat er weer voor zorgt dat de huid beter beschermd is tegen de gure winterperiode.

Wil je dus een gezondere huid met een jeugdige uitstraling dan is microneedling een krachtige behandeling, ook voor donkere huidtypes. Het najaar biedt de ideale omstandigheden om deze behandeling te starten en te genieten van een stralende, vernieuwde en gezonde huidteint. Vergeet niet om altijd met een gekwalificeerde huidtherapeut te overleggen voordat je aan microneedling begint.

Veel liefs,

Rachèle

Behandelingen

Adres

Laan op Zuid 123,
3072DB Rotterdam

Telefoonnummer

0649141705

Email

info@melaskin.nl

MelaSkin Cosmedic SkinClinic
Your road to a healthy skin!

Routebeschrijving: Klik hier